Arno France - Mondgeblazen LED-lichtobjectenHet oosten van Frankrijk staat onder andere bekend om z’n kristal. Het is een eeuwenoud ambacht, in onze regio. De eerste glasblazers kwamen vanuit Zwitserland en het Zwarte Woud naar onze regio toe. Met namen als Baccarat, Saint-Louis en Laliqué die in de hele wereld bekend staan. Veel glasblazerijen en ambachtelijke kristalfabrieken hebben echter hun deuren moeten sluiten vanwege de komst van machinale kristalfabrieken.

Na de sluiting van glasblazerij Lorraine in Sarrebourg, heeft mijn vader besloten om voor zichzelf te gaan beginnen. Ons atelier bevond zich in het ouderlijk huis waar we met 7 kinderen woonden. Al snel specialiseerden we ons als familie in de graveerkunst op glas en kristal.Twee van mijn broers werkten voor zichzelf, Charles in een nabijgelegen regio en Hubert aan het meer van Genève.

Deze familie werkt dus al vele generaties in deze glaskunstvorm. In 1981 besloten mijn vrouw en ik om zelfstandig te starten, waar we 28 jaar gewerkt hebben. Vanaf 2010 konden we aanzienlijk uitbreiden met grotere ateliers en verkooppunten. Nieuwe 3D graveertechnieken op glasblokken is de nieuwe techniek waar onze zoon Arnaud zich in gespecialiseerd heeft..

Onze opvolging is verzekerd!..


Informatie aanvragen over Arno France

 

Heeft u vragen over Arno France?

Wilt u Arno France verkopen?

Zoekt u misschien een plaats in de buurt waar ze producten van Arno France verkopen?

Stuur dan een mailtje naar Sfeerrijk hiernaast met uw vragen. Deze worden zo snel mogelijk beantwoord door mijzelf, Rijk.